plakslipper info

Oops! Sorry!!


This site doesn't support Internet Explorer. Please use a modern browser like Chrome, Firefox or Edge.

Plakslippers

Hoefbescherming om paarden te helpen


Misschien heb je er nog nooit van gehoord of ben je bekent met 1 van de andere benamingen. Plakslippers zijn kunststof gelijmde hoefbescherming. Het alternatief voor het ouderwetse hoefijzer.

hoefbescherming

Hellup!!!

Je paard loopt niet lekker. De hoef=smid/verzorger is langs geweest helaas zonder directe oplossing voor de pijn. Zachte ondergrond, rust en tijd.

Een ongelukkig paard betekend ook een ongelukkige eigenaar. 

Hoefijzers lijken soms te helpen maar richten uiteindelijk meer schade aan dan je lief is. Lees hier de nadelen van hoefijzers.


Hoefschoenen schaf je niet zo snel aan. Ieder merk heeft een andere maat en vorm. Het kan een hele studie zijn om er achter te komen welke hoefschoen geschikt is voor de hoeven van jou paard. Zeker bij acute pijn aan de hoeven, heb je niet de tijd om de juiste hoefschoen te ontdekken.


Onze kunststof hoefplaten worden per hoef op maat gemaakt, zo heb je altijd de juiste pasvorm. Om de hoefplaat komt een lijmkraag. Deze zorgt ervoor dat de Plakslippers om de hoef blijft zitten. 

Herstel heeft tijd nodig...

Wanneer je paard langere tijd hoefbescherming nodig heeft is gelijmde hoefbescherming een goede keuze. De hoef wordt niet besvhadigd. Er is geen gewennings periode. Het is alleen geen medicijn. Bij hoefprblemen in het altijd belangrijk om contact op te nemen met een dierenarts en/of hoefverzorger.

Plakslippers worden ingezet bij gevoelige hoeven door bijv. hoefbevangenheid, bij de overgang van hoefijzers naar blootvoets. Bij korte hoeven of ter voorkoming van.

Maar ook bij endurance en in de mensport

Waarom kiezen voor Plakslippers

Hoefijzer

Veilig

Plakslippers zijn veilig in gebruik

 • Beschadigen de hoefwand niet

 • Lijmen in plaats van nagelen

 • Geen extra beenbescherming nodig

 • hoefbescherming

  Duurzaam

  Plakslippers kunnen gebruikt worden zolang er profiel op de hoefplaat zit.

 • 24/7 hoefbescherming

 • 4-6 weken (bekapperiode)

 • Meerdere keren te gebruiken

 • paardenhoef

  Makkelijk

  De op maat gemaakte Plakslipper schuif je om de hoef. Vervolgens lijm je de lijmkraag om de hoefwand.

 • Geen extra kennis nodig.

 • Geen hoefsmid nodig

 • Plakken wanneer het jou uitkomt.

 • Over ons

  Wij zijn gespecialiseerd in Plakslippers van The Happy Horse Glue-On-Shoe® 

  De Happy Horse Glue-On-Shoe® bestaat sinds 2005 en is de absolute pionier op het gebied van gelijmde hoefbescherming

  Daarnaast hebben wij ook de hoefplaten van Hippoplast in ons assortiment.

  Van mini tot paard. Iedere hoef een op maat gemaakte Plakslipper

  lees hier meer over in de blog

  plakbeslag

  Hoe werkt het?

  Plakslippers worden verkocht per paar. iedere Plakslipper wordt op maat gemaakt. Om de juiste maat te weten is het noodzakelijk dat er van iedere hoef een mal gemaakt wordt. Klinkt spannend maar dat is het niet :). Omdat de Plakslippers een aantal weken om de hoef blijven zitten is het belangrijk dat de hoeven recent bekapt zijn. Om de hoefmal te maken zet je de hoef op een A4 tje en trek je met een markeerstift een lijn om de hoef. Dit is de maat van de Plakslipper.

  Ieder paar Plakslippers wordt geleverd met: een flesje lijm, zand, schuurpapier, poetspapier en aceton om te ontvetten

  Via email krijg je de instructies voor het maken van de hoefmal en het plaatsen van de Plakslippers toegestuurd. Deze zijn ook op de website te vinden.

  Plakslippers

  John Doe

  Miami, Florida

  We waren net verhuisd naar een HIT actief stal. Door het vele lopen op de straat waren de hoeven te kort. Hoefijzers mogen niet op stal. Plakslippers wel! Dankzij de Plakslippers hoefde mijn paard niet apart om te herstellen

  John Doe

  Miami, Florida

  Mijn Shet is chronisch hoefbevangen en loopt soms gevoelig. Met de Plakslippers heeft hij geen last en kan hij bij zijn vriendjes blijven staan.

  John Doe

  Miami, Florida

  Plakslippers in plaats van hoefschoenen. Voor lange afstanden en wisselend terrein gebruik ik Plakslippers. Geen schuurwondjes en makkelijk te plaatsen.

  Twijfel je 


  Gelijmde hoefbescherming wordt steeds vaker ingezet. Er zijn verschillende hoefplaten en manieren om de hoefplaten te bevestigen. Hoeveel tijd er tussen bekap beurten moet zitten staat niet helemaal vast. Dit heeft met verschillende factoren te maken. En ook de seizoenen spelen een rol. In nederland hebben de meeste paarden om de 4 tot 6 weken een onderhouds beurt nodig. Soms kan je dat ook prima zelf.  Er zijn diverse cursussen voor mensen die meer over paardenhoeven en het onderhoud ervan willen leren. Ook kan je je Hoefverzorger om advies vragen.

  Kijk minstens 1 x in de week naar de hoeven van je oaard. 

  Eens in de 4=6 weken hebben de hoeven van je paard een onderhouds beurt nodig. Overleg bij hoefproblemen met je hoefverzorger/smid